ALUMETRON™

• Dekking: 250sq. ft. een jas (16oz fles), 2000sq. ft. een jas (1us gal kruik)

ALUMENTRON™ is een makkelijk aan te brengen heldere polymer coating die chemisch en mechanisch aluminium bindt tot een gladde, langdurige, beschermende laag die schade door weersinvloeden en vuilaanslag weerhoudt. Het houdt uw aluminium gedurende het hele seizoen glanzend en nieuw, zelfs bij constante water onderdompelingen.

VOORBEREIDING:

Nieuw aluminium: aluminium reinigen en ontvetten. Bevochtig aluminium met water, spuit BOAT CLEAN PLUS™ op het oppervlak en spoel met een MARINE POWER MITT™, doek, spons of hogedrukreiniger. Heet water verbetert de reiniging. Afspoelen en drogen.

Fouled Aluminium: Verwijder vervuiling van aluminium met ALGEX™. Maak schoon en ontvetten zoals hierboven.

Tarnished Aluminium: verwijder oxidatie en vlekken met ALUMABRITE™.
Maak schoon en ontvetten zoals hierboven.

GENOEG VOOR: 60 M2

GEBRUIKSAANWIJZING:
Oppervlak moet schoon en droog zijn. Veeg: Breng 4 dunne lagen ALUMETRON™ aan. Breng aan in lange gelijkmatige overlappende bewegingen met een doek die niet pluist. Breng het niet te intensief aan, bellen en strepen kunnen dan ontstaan.
Spuit: Gebruik HVLP spuitpistool met een fijne kop. Breng een grondlaag aan gevolgd door een dekkende laag voordat het droogt. Bouw op tot 1 mm. Wanneer het droog is en gereed voor een 2e laag, breng deze aan tot 1 mm.

INWERKTIJD BIJ 25C – 50% LUCHTVOCHTIGHEID
• Om aan te raken 10 min.
• Voor een nieuw laag 20 min.
• Voor licht gebruik 8 uur.
• Voor compleet gebruik 48 uur.
• Voor gebruik onder water 96 uur.
• Voor aanbrengen VS721 96 uur.

SCHOONMAKEN:
Zeep en water. Uitgeharde ALUMETRON™ kan worden verwijderd met lakverdunners.

SCHADE HERSTELLEN:

Repareer krassen of beschadigde oppervlakken als hierboven beschreven en breng 4 dunne lagen ALUMETRON™ aan met een doek.

WATER ONDERDOMPELING:
Om oppervlakken te beschermen die continu ondergedompeld worden, brengt u twee lagen VS721 BOTTOM COAT™ aan op volledig uitgeharde gebieden onder de waterlijn. Het coaten van de hele romp of het ponton met VS721™ vermindert schuringsschade, maakt schoonmaken en onderhoud eenvoudiger, vermindert zoutaanhechting en verhoogde duurzaamheid en levensduur.

WAARSCHUWING:

Aanraking met de ogen vermijden. Draag geschikte handschoenen en een beschermingsmiddel voor de ogen/voor het gezicht. Bij inslikken niet het braken opwekken; direct een arts raadplegen en de verpakking of het etiket tonen.